Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Run Disney

15 Aug 2020
door Marie-José

Run Disney 2019, Disneyland Parijs

In 2017 hebben we deelgenomen aan de halve marathon in Disneyland Parijs. Een leuke ervaring die smaakte naar meer.

Challenge, 3x hardlopen = 5 Medailles

Dit jaar hadden we besloten om mee te doen aan de challenge. Dan loop je op vrijdag 5km, op zaterdag 10km en op zondag 21,1 km. Je krijgt vervolgens een medaille voor de 5, de 10, de 21,1, voor de combinatie 10 en 21,1 en de challenge 5, 10 en 21,1. 5 medailles in totaal. 5 hele mooie, grote en vooral zware medailles.

Anouk en ik gingen de challenge lopen en Carla ging mee om de 5km en de 10km te lopen.

Inschrijven pakketreis of losse bibs

Er zijn verschillende manieren om je voor deze run in te schrijven. Zo kan je een pakketreis, inclusief bibs (startnummers), entree tickets voor de parken en Disney hotel, kiezen en boeken bij of Disneyland Parijs zelf of via Loopreizen.nl, je kunt nu al boeken voor 2020.

Wij vonden deze manier te duur en hebben alles los geboekt, hotel, entreetickets en de bibs. Als je een beetje goed kunt zoeken scheelt dit behoorlijk wat geld, dat kan je vervolgens tijdens je verblijf nog wel uitgeven, want ook eten en drinken op het park is niet goedkoop. Je moet wel een beetje stress bestendig zijn want het regelen van de bibs is nog best spannend i.v.m. de beperkte hoeveelheid bibs die beschikbaar zijn.

Hotels in de buurt van Disneyland Parijs

Zodra wij begin dit jaar besloten hadden dit jaar de Disney Challenge te gaan lopen, hebben we meteen via Booking.com een hotel gereserveerd. In de directe omgeving van het park zijn veel hotels, in verschillende prijsklassen en op verschillende afstanden van het park. Je hebt hele luxe hotels, maar ook iets minder luxe. Dit scheelt natuurlijk in je kosten.

Wij hadden dit jaar gekozen voor Vienna House Dream Castle Hotel, een 4-persoonskamer, vlak bij het park, elk kwartier een gratis shuttle bus naar het park en een zwembad (fijn tegen de stijve spieren). Geboekt via Booking.com omdat we via hen gratis konden annuleren in het geval we geen bibs konden bemachtigen.

Race om de losse Bibs

Op 22 april jl. om 16.00 uur zouden de losse bibs (zonder hotel)  beschikbaar komen, zo stond vermeld op de website van Run Disney. Anouk had de vorige keer de bibs geregeld dus ook deze keer had zij de taak om dit onderdeel te regelen. Tijdig hadden we er voor gezorgd dat Anouk al onze gegevens paraat had zodat zij, zodra ze toegang kreeg, meteen haar slag kon slaan en alle bibs in een keer kon regelen. Wij wisten uit ervaring dat er geen tijd te verliezen zou zijn.

Om 15.50 uur had Anouk alle mogelijke apparaten op standby staan om meteen om 16.00 uur overal tegelijk in te loggen om zoveel mogelijk kans te maken om toegang te krijgen. Dit kost veel stress. Gelukkig had Anouk redelijk snel op een van haar apparaten toegang tot de website en wist zij alle bibs te regelen én te betalen. Kosten: Challenge €199,00 en de 5km + 10km €99,00.

Niet heel goedkoop maar als je kijkt wat je daarvoor krijgt...... elke run een mooie kwaliteit shirt en een prachtige zware kwaliteit medaille, voor de challenge betekent dit 5 shirts en 5 medailles. Dat zet het wel een beetje weer in verhouding, natuurlijk blijft het duur maar dat weet je van te voren, zodra er Disney voor staat is het prijzig.

Entree bewijzen voor één of beide parken

Koos ging over de inkoop van de entree bewijzen voor de parken hij heeft dit de voorgaande keer ook prima geregeld bij DLP-kaarten, €62,50 p/st voor 1 dag toegang tot beide parken.

Onze shirts

Nu was alles in de aanloop naar de run toe geregeld. We hebben een paar fijne Craft hardloop shirts laten bedrukken met op de voorkant een leuke Disney print en op de achterzijde ons logo.

Op donderdag 18 september jl. vertrokken we met de auto eerste richting Gouda om daar Carla op te pikken. Anouk was de dag ervoor al naar Kolham gekomen.

 

Zorg dat je op tijd (liefst donderdag) bij de Expo bent

Rond 15.00 uur kwamen we aan bij ons hotel in Marne La Vallée. Snel ingecheckt en onze spullen gedropt en met de shuttlebus richting het park vertrokken om daar naar de Expo te gaan, startnummers en shirts halen en natuurlijk om een PhotoPass te regelen, kosten €45,00. 

PhotoPass

Met de PhotoPass koppelen ze alle foto's die op het park, tijdens de run, van jou gemaakt worden (via je startnummer) aan je pass en deze foto's krijg je, dus geen kosten achteraf. Je kunt 3 startnummers koppelen aan één PhotoPass. De Challenge heeft voor 3 runs 1 startnummer waardoor wij maar 1 PhotoPass nodig hadden. Hoeveel foto's heb je dan? Tot nog toe staat de stand op 52 stuks en er komen nog steeds nieuwe foto's bij.

Wall of Fame

Natuurlijk op de foto met de Wall of Fame waar heel praktisch de namen van Carla en mij naast elkaar stonden.

Op de foto met ons startnummer, zodat men een controle heeft waarop jouw startnummer met jouw gezicht staan. Zodra we alle zaken geregeld hadden op de Expo hebben we deze z.s.m. verlaten want het was er erg druk. 

In Disney Village bij Vapiano lekker Italiaans gegeten. Vervolgens snel naar het hotel voor een afzakkertje en daarna snel naar bed om de volgende dag op tijd aan het ontbijt te zitten.

Om 10.00 uur richting het park, loopkleding al mee in de tas, om daar de hele dag rond te slenteren en van de verschillende attracties te genieten.

Vrijdag 5 km

Om iets na 19.00 uur werden we in ons startvak verwacht voor de 5 km. Omgekleed op de Expo, nog snel even naar het toilet en toen begon het wachten. Tegen de tijd dat wij van start gingen was het al lekker donker. Op naar het park, eerst een stukje Disney Village en daarna het park in. Alles prachtig verlicht en versierd. In het donker ziet het park er toch heel anders uit dan overdag. Nog veel meer sfeer. Het park was aangekleed met het Halloween thema.

Op de foto met het eerste Disney figuur. We zijn niet bij alle Disney Karakters gestopt want overal staat een behoorlijke rij en voor je het weet ben je behoorlijk afgekoeld.

Best nog een zware dobber die 5km na een hele dag door het park slenteren. Maar goed, voor we het wisten kwamen we langs the Tower of Terror en we wisten dat daar om de hoek de finish lag. Dus nog even aangezet voor een mooie finish en toen hadden we de eerste mooie medaille om onze nek hangen. Koos stond al op ons te wachten en kon een paar mooie foto's maken.

Moe maar voldaan onze spullen opgehaald en met de shuttlebus richting hotel. Rond middernacht lagen we in ons bed. De volgende ochtend stond de wekker om 5.00 uur, zodat we nog iets te ontbijten konden regelen en tijdig in de shuttlebus richting park konden. Om 7.15 uur zou ons startvak sluiten. 

Zaterdag 10 km

Na een uiterst korte nacht kwamen we in de lobby waar iets te ontbijten zou staan. Een flesje water en een reepje en een bakje appelmoes. Hmm een beetje karig maar goed we hoefden slechts 10km te lopen en daarna zouden we op tijd terug in het hotel zijn voor ons echte ontbijt. Tot onze schrik bleken er na 6 uur geen shuttle busjes meer te rijden. Heel bijzonder daar de startvakken pas om 7.15 uur zouden sluiten. Wij waren niet de enige die deze boodschap niet meegekregen hadden. Veel deelnemers gingen dus maar te voet naar het park om in ieder geval nog op tijd te zijn voor het sluiten van de startvakken. Koos kan i.v.m. zijn knieën dat hele eind niet lopen dus heeft hij voor ons een taxi geregeld. Heel fijn. Dat scheelde ons een extra 5km wandelen.

In het startvak aangekomen was het al een drukte van belang. Het was ook erg koud die ochtend dus we hadden onze jasjes aangehouden. Koos zou net voor de ingang van het park staan zodat we daar onze jasjes desgewenst konden afgeven. Zodra we eenmaal liepen werden we snel warm en de jasjes gingen inderdaad uit. 

Thema was tijdens deze run Prinsessen. Alleen maar Prinsessen onder de Disney figuren. Met de meeste hadden we niet echt iets dus zijn we zoveel mogelijk door gelopen. We hebben onderweg veel foto's zelf gemaakt met de crew van het park. Allemaal even enthousiast en vriendelijk. Natuurlijk zitten er ook her en der fotografen van Disney die foto's maken die op je PhotoPass gezet worden. leuke verrassing achteraf.

 

Onderweg op de foto met Sneeuwwitje, een dansje gemaakt met een crewmember en weer doorgelopen. Met z'n drieën op de foto voor het kasteel van Doornroosje, high fives met de crew en weer door. 

Voor we het wisten zaten ook deze 10km er op, liepen we al door het theater, langs the Tower of Terror richting de finish. Ook voor deze afstand had Koos een armbandje gekregen zodat hij op het terrein waar de finish was kon komen. Hij heeft een fantastische finishfoto kunnen maken.

Zo gaaf, de vrolijkheid en de sfeer van dat moment spat er af.

Nadat we onze tweede medaille in ontvangst hadden genomen zijn we zo snel mogelijk richting het hotel gegaan om te ontbijten want daar hadden we nu wel zin in. Na het ontbijt zijn we pas gaan douchen. En het ontbijten ging natuurlijk wel met de medaille van die ochtend om onze nek.

's middags zijn we naar een groot winkelcentrum in de buurt gegaan om ervoor te zorgen dat wij een goed ontbijt zouden krijgen de volgende ochtend voorafgaand aan de halve marathon, want die konden we niet gaan lopen op een flesje water en een reepje. Verder hadden we het voornemen om de volgende ochtend uiterlijk om 6.00 uur in het busje te zitten zodat we niet weer een taxi moesten bestellen. 

Zondag 21,1 km

Zo gezegd zo gedaan en de volgende ochtend zaten we na een bak yoghurt met havermout en mango in de pendelbus richting het park en de startvakken. Ruim op tijd konden we in ons startvak gaan staan. Koos en Carla hadden bandjes gekregen zodat zij toegang hadden tot Mainstreet waar zij ons konden aanmoedigen. Gelukkig was het een stuk warmer dan de ochtend ervoor en konden we zonder jasje in het startvak staan. 

De halve marathon had duidelijk minder deelnemers dan de voorgaande runs, want we waren een stuk sneller onderweg voor onze halve marathon dan voor de eerdere afstanden. De route was ons redelijk bekend want die hadden we twee jaar eerder deels ook al gelopen. Een paar stukjes in het park liepen anders maar vooral het buitengebied was hetzelfde. Best fijn om te weten wat er komen gaat.

Deze run was het thema love en dus alleen maar stelletjes onder de karakters. Dat beloofde wat. Wij zouden er wederom een aantal kunnen overslaan. 

Op Mainstreet kregen Carla en Koos ons tijdig in het vizier en zij konden een paar mooie plaatjes schieten en ik kon aan Koos laten weten dat ik lekker liep. Heel belangrijk. 

M.b.t. de startvak indeling

Wat ons enorm opviel was het grote aantal wandelaars (niet alleen tijdens de halve marathon). Wij stonden in startvak C en er waren twee startvakken vol die voor ons aan gestart waren. Het lijkt er op en voor zover wij hebben kunnen uitpuzzelen (navraag bij bekenden en tijdens het wachten voor een fotomoment) lijkt het of er veel van de deelnemers met een pakket reis en/of verblijf in een Disney hotel in startvak A staan. Maar dat kan natuurlijk ook toeval zijn. Het gaat hier in ieder geval niet alleen om snelheid die je kunt lopen. Disney stelt dat het Run weekend voor alle niveaus toegankelijk moet zijn en dat is het zeker. Het maakt soms de doorstroming wel wat lastig. De wandelaars lopen nl. overal, niet alleen rechts. 

Vervolg halve marathon

De route is echter super, wel veel stukken waar we ook al gelopen hadden tijdens de 5 en de 10km maar dat mocht voor ons de pret niet drukken. 

Onderweg vooral veel aanmoediging van de crew, want het park zelf is nog niet open.

 

Wel staan alle attracties aan, hoor je overal de gezellige muziekjes en beweegt alles. Buiten het park stonden dit jaar meer toeschouwers dan twee jaar ervoor. Veel muziek onderweg, hetgeen zeker sfeer verhogend werkt. 

Eigenlijk liepen we erg lekker door, hier en daar een stop voor een mooie foto maar verder konden we redelijk, slalommend om de wandelaars, doorlopen. Voor we het wisten liepen we rond 12km langs ons hotel. Waren we al over de helft en gingen we weer op de terugweg richting de parken en de Disney hotels. Een leuk stuk want dat deel zie je ook de mensen die achter je lopen en heb je al lopend alle tijd om de outfits van een ieder te bewonderen. 

Rond 16 km doemen de eerste Disney hotels op, Santa Fe. Een lastig moment, dan denk je dat je er bijna bent, maar dan moet je nog een dikke 5km. 

Maar goed van Santa Fe richting Cheyenne en dan om het meer richting Disney Village. Heerlijk, door Disney Village waar het inmiddels een drukte van belang is, het laatste stukje richting het moviepark, dan nog even langs Knabbel en Babbel (ik wist nooit dat zij een stelletje zijn) en de ons bekende route door het theater, waar we ons zelf op het grote scherm zien en dan door langs the Tower of Terror richting de finish. Daar waar wij onze derde medaille omgehangen krijgen. 

Moe maar voldaan mochten we door naar de Expo waar wij ook onze laatste twee medailles kregen, die voor de combinatie 10 en 21,1km en voor de 36,1 challenge.

De terugweg

Na de de fotomomenten zijn we teruggekeerd naar het hotel waar we even gedoucht hebben en vervolgens zijn we op de terugweg naar huis gegaan.

Wat een bijzondere en mooie ervaring. We hebben er alle 4 enorm van genoten, het was bij tijdens zwaar en vermoeiend maar het genieten voert toch zeker de boventoon. Wat een heerlijk weekend was dit. Met zoveel mooie herinneringen, foto's, shirts en medailles.

Kortom, het was voor ons zeker de moeite en het geld waard. Waren er dingen die we een volgende keer anders zouden doen? Nee, misschien toch weer naar het hotel van twee jaar geleden (Hotel L'Elysée Val d'Europe), iets verder weg van het park maar ook met een gratis shuttlebus, tegenover het grote winkelcentrum én een prima vroeg ontbijt op alle run dagen.

Speciaal dank aan de Crew van Disneyland Parijs. Jullie hebben onze runs tot een onvergetelijke ervaring gemaakt. Wat hebben we van jullie genoten.

Un merci spécial à l’équipage de Disneyland Paris. Vous avez fait de nos Run Disney une expérience inoubliable. Nous vous avons apprécié.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »