Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Kies juiste kleur zonnebril

15 Aug 2020
door Marie-José

Hoe kies je de, voor jou, juiste kleur glazen voor je zonnebril

 

Naast dat ze mooi zijn en fantastisch op je neus blijven zitten tijdens het hardlopen, hebben de Goodr hardloop zonnebrillen verschillende kleuren glazen. Niet alleen de kleuren van de spiegels zijn verschillend maar ook de kleuren van de glazen. De kleur van de spiegel zegt helemaal niets over de kleur van de glazen.

De blauwe spiegelglazen zijn bijv. bruin als je er doorheen kijkt. De goudkleurige en de rode spiegelglazen zijn blauw. Kortom, dit kan voor jou nogal een verschil zijn. Niet iedereen vindt hetzelfde kleur glas prettig om door te kijken.

Daarnaast filtert elke kleur het zonlicht ook anders.

 

Blauwe glazen

Blauwe glazen filteren scherp licht en verlagen het contrast. Sommige mensen zijn gevoelig voor licht, veelal mensen met blauwe ogen, in dat geval zijn blauwe glazen een aanrader. Deze kleur glazen is ook zeer geschikt voor op het strand, tijdens een tenniswedstrijd of bijv. tijdens het skiën.

Oranje glazen

Deze kleur glazen zijn geschikt voor de hele dag. 's ochtends, 's middags maar ook 's avonds bij schemering. De glazen filteren namelijk blauw licht waardoor je meer scherpte en contrast ziet. Ook tijdens het skiën of wanneer je buiten op de laptop werkt, zijn oranje glazen heel prettig. 

 

Roze glazen

Roze glazen verminderen vooral lichtschittering. Deze kleur glazen in een zonnebril maken het zicht veel helderder en verhogen de zichtbaarheid en het contrast. Een roze bril is dan ook aan te raden op een bewolkte dag, tijdens zonsopkomst en zonsondergang, wanneer de zon laag hangt. 

Groene glazen

Groene glazen remmen de lichtschittering en de schaduwen worden minder donker. Hierdoor zijn groene glazen vooral prettig wanneer je veel buiten bent. Bijvoorbeeld tijdens het hardlopen, wandelen, klimmen of vissen. Je ziet de kleuren om je heen zoals ze horen te zijn. Ze zijn kleurneutraal en je voorkomt vermoeide ogen.

 

Bruine glazen

Een bril met bruin glas levert een verhoogd contrast. Bruine glazen blokkeren blauw licht waardoor het verschil tussen een object en een groene achtergrond wordt vergroot. Hierdoor is een bril met bruine glazen zeer geschikt voor, natuurlijk hardlopen maar ook voor golven, voetballen, wandelen of klimmen. Daarnaast is het ook een zeer geschikte kleur glas voor tijdens het autorijden.

Grijze glazen

Grijze zonnebril glazen verminderen verblindende lichtschitteringen en zorgen voor een natuurlijke perceptie van de kleuren om je heen. Een zonnebril met grijze glazen is hierdoor prettig voor tijdens het autorijden (overdag), hardlopen, fietsen en bijv. golven.

 

Naast al deze feiten heeft welke kleur glazen jij gaat kiezen natuurlijk ook veel te maken met wat je persoonlijk prettig vindt. 

 

Bescherm je ogen, ook tijdens het hardlopen, tegen schadelijke UV-straling

Wat vooral belangrijk is bij de keuze voor je hardloopzonnebril is dat deze je ogen 100% beschermt tegen de schadelijke UV-straling. De Goodr zonnebrillen doen dit zeker.

 

Kleur spiegel vs kleur glas

Wij vermelden naast de kleur van de spiegels tevens de kleur van het glas in de Goodr zonnebrillen. Zie je de kleur van het glas niet staan en wil je het wel graag weten alvorens je een Goodr bril aanschaft, vraag het dan gerust.

 

Bron: Pearl.nl

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »