Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Bescherm je ogen tegen de zon, óók tijdens het sporten

6 Sep 2020
door Marie-José

Bescherm je ogen tegen schadelijke UV-straling, ook tijdens het sporten

 

Lekker hardlopen in de zon is voor veel hardlopers een feest. Dat je hierbij vooraf, achteraf en zo nodig tijdens je training voldoende moet drinken, hoef je de meeste lopers niet te vertellen. Het beschermen van huid en ogen is voor velen echter minder vanzelfsprekend. Zelfs als je maar een half uurtje gaat lopen. UV-straling kan flinke schade aanrichten als die in te grote hoeveelheden je huid of netvlies raakt. Dit geldt overigens voor volwassenen maar ook zeker voor kinderen.

Te veel zonlicht

Iedereen kent het meest bekende gevolg van te veel blootstelling aan zonlicht, verbranding van de huid, waarbij cellen beschadigd raken. In de meeste gevallen kan je lichaam dit zelf genezen. Je huid kan ook sneller verouderen als je deze niet voldoende beschermt. Het meest heftige gevolg van een teveel aan zon op je huid is huidkanker.
 
Bescherming van de huid kan natuurlijk door je in te smeren maar er is ook speciale hardloopkleding die UV-straling buiten de deur houdt. 
 

Oogschade

Te veel UV-straling is ook schadelijk voor je ogen. De lichtstralen die via je pupil je oog binnenvallen, kunnen cellen in je netvlies kapotmaken. Die schade is blijvend en herstelt zichzelf niet zoals je huid dat wel kan. Gevolg kan zijn dat je slechter of wat vervormd gaat zien en dat je een grotere kans hebt op staar.
 
Een goede zonnebril tijdens je training is dus noodzakelijk als je je ogen wilt beschermen. Daarnaast is het ook comfortabeler. Je hoeft niet met je ogen te knijpen en hebt minder kans op kraaienpootjes rondom je ogen en hoofdpijn na je training. 
 

Glazen

Veel mensen denken hoe donkerder de glazen, hoe beter de bescherming: maar dat hoeft niet per definitie zo te zijn. Het allerbelangrijkst is het UV-filter. Daarnaast is het belangrijk dat de glazen aan de binnenkant ontspiegelend zijn. Daardoor wordt de UV-straling die aan de achterkant je bril invalt niet op je ogen weerkaatst.

 

Goodr Zonnebrillen 

De Goodr hardloop zonnebrillen voldoen aan bovenstaande voorwaarden. Ze zijn voorzien van hoogwaardige gepolariseerde UV400 lenzen, deze houden 100% van de schadelijke UV-A en UV-B straling tegen. De glazen beslaan niet tijdens het hardlopen en ze zijn kras vast.

De Goodr hardloop zonnebrillen zijn mooi om zowel tijdens het sporten alsook tijdens vrije tijd te dragen. 

Voorkom oogschade door UV-A en UV-B straling en zet ook tijdens het sporten een goede zonnebril op! (ongeacht welk merk)

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »