Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Hardlopen zonnebril

6 Sep 2020
door Marie-José

Hardlopen en zonnebril

Bescherm je ogen tegen de zon, niet alleen in de zomer maar zeker ook in de winter.

 

Oogschade

Te veel UV-straling is schadelijk voor je ogen. De lichtstralen die via je pupil je oog binnenvallen, kunnen cellen in je netvlies kapotmaken. Die schade is blijvend en herstelt zichzelf niet zoals je huid dat wel kan. Gevolg kan zijn dat je slechter of wat vervormd gaat zien en dat je een grotere kans hebt op staar.

Dat wil je natuurlijk voorkomen. De oplossing is simpel, een zonnebril, speciaal voor tijdens het sporten. Een dergelijke zonnebril is speciaal ontwikkeld waardoor hij (als het goed is) stil blijft zitten op je neus tijdens het hardlopen, niet stuitert en dat de bril niet van je neus glijdt of beslaat.
 
Een goede zonnebril tijdens je training is dus noodzakelijk als je je ogen wilt beschermen. Daarnaast is het ook comfortabeler. Je hoeft niet met je ogen te knijpen en hebt minder kans op hoofdpijn en op kraaienpootjes rondom je ogen en hoofdpijn na je training. 
 

Glazen

Veel mensen denken hoe donkerder de glazen, hoe beter de bescherming: maar dat hoeft niet per definitie zo te zijn. Het allerbelangrijkst is het UV-filter. Daarnaast is het belangrijk dat de glazen aan de binnenkant ontspiegelend zijn. Daardoor wordt de UV-straling die aan de achterkant je bril invalt niet op je ogen weerkaatst.

 

Goodr Zonnebrillen 

De Goodr hardloop zonnebrillen voldoen aan bovenstaande voorwaarden. Ze zijn voorzien van hoogwaardige gepolariseerde UV400 lenzen, deze houden 100% van de schadelijke UV-A en UV-B straling tegen. De glazen beslaan niet tijdens het hardlopen en ze zijn kras vast.

De Goodr hardloop zonnebrillen zijn mooi om zowel tijdens het sporten alsook tijdens vrije tijd te dragen. 

Voorkom oogschade door UV-A en UV-B straling en zet ook tijdens het sporten een goede zonnebril op! (ongeacht welk merk).

Naast hardlopen met een zonnebril, bescherm je natuurlijk ook op elk ander moment van de dag je ogen tegen de zon met een goede zonnebril. De investering van een goede zonnebril weegt niet op tegen de ellende die je hebt wanneer je oogschade opgelopen hebt.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »