Geen producten (0)

B&C Bommen Berendloop 2019

B&C Bommen Berendloop 2019

B&C Bommenberend loop 2019

 

Vandaag stond de Bommen Berendloop op het programma. Traditiegetrouw was het erg warm.

Na een eerdere editie had ik mij voorgenomen deze loop niet weer te lopen maar toch kon ik het niet laten om mij in te schrijven. Het is en blijft een leuke loop, mooie route, perfect georganiseerd. Kortom, toch maar ingeschreven.

Een paar dagen geleden heeft de organisatie, met het warme weer op komst, de halve marathon al geschrapt. Een wijs besluit lijkt mij. Mijn inschrijving was echter al voor de 10 km dus voor mij geen wijziging, behalve dat we 10 minuten eerder zouden starten.

Om iets over 10 uur waren we aanwezig bij de atletiekbaan in het Groninger Stadspark. Meteen mijn startnummer opgehaald en een aantal vrienden en bekenden dag gezegd. 

De kinderen van Lisanne en Hans Langerijs waren al aan het lopen tijdens de kidsruns. Zij behaalden 2x een 3e prijs. Echt netjes.

Om 11 uur ging de 10 km van start en maar net op tijd stond ik in het startvak, te gezellig met deze en gene aan het kletsen. 

Op de baan zelf was het flink warm en de start van de route was allereerst een rondje over de atletiekbaan. Het kostte mij moeite om mijn ademhaling rustig te houden, mijn snelheid lag meteen te hoog. Gezien de warmte meteen al een stapje terug gedaan en rustig de baan af, het Stadspark in gelopen. 

In het Stadspark was nog voldoende schaduw waardoor we lekker door konden lopen. Maar toen we eenmaal het Stadspark uit liepen en de dijk richting de Onlanden opliepen, kwamen we in de volle zon. Niet te doen zo warm. Meteen weer een tempo terug gegaan en even water gedronken en twee natte sponzen meegenomen bij de tweede waterpost. Deze zag ik al op afstand door de parasol die ze bij de post geplaatst hadden. Fijn dat de organisatie voor zoveel waterposten gezorgd had (bijna elke 2 km een post).

Lekker doorgelopen, de dijk af en de wijk in, lekker in de volle zon. Hier en daar ging het tempo flink naar beneden maar zodra ik de schaduw weer zag naderen ging het wel weer. 

De wijk Eelderwolde uit en richting het ziekenhuis, linksaf richting de Pickardhof. Voor mij bekend terrein, daar loop ik regelmatig met onze "Huppelclub" collega's rond. Wederom een waterpost, nieuwe sponzen mee en een flinke slok water voor de laatste 1,5 km. Poeh wat had ik het warm.

Ondertussen had ik geen droge draad meer aan mijn lijf. Door de kletsnatte sponzen die ik steeds onder mijn BH-bandjes stopte hield ik echter wel mijn bovenlijf relatief koel. Nog even gas erbij. Eind van het pad rechtsaf richting het Stadspark, door het tunneltje onder de A7 door en daar hoorde ik de speaker al op de atletiekbaan. 

Nog even de laatste aanmoedigingen voor ik de baan opliep. Al uitkijkend naar Koos zie ik Lisanne op me aflopen, ik moest nog een rondje over de atletiekbaan, dus nog 400 meter te gaan.

Lisanne ging naast me lopen en moedigde me aan om nog even flink aan te zetten, dus zo gezegd zo gedaan. Het tempo, voor mijn doen, flink omhoog en de laatste 400 meter vlogen voorbij. Eindelijk kon ik over de finishstreep. Over de streep kreeg ik meteen een flesje water door Lisanne in de hand gedrukt en een aantal flink natte sponzen achter in mijn shirt gedrukt. Heerlijk. Per ongeluk liep ik de medailles voorbij. Snel terug en er toch een gekregen, die had ik zeker verdiend. Zelf heb ik afgeklokt op 1:03:24. Een voor mij hele nette tijd. Helemaal met deze temperatuur. Mijn officiele netto tijd 1:05:07 en 6e van de 14 dames in mijn categorie. Dat maakt mij best heel trots.

Met dank aan de steun van Lisanne tijdens de laatste 400 meter en natuurlijk met dank aan Koos die altijd op me staat te wachten bij de finish. 

Het was een heerlijke sportieve en gezellige middag met veel vrienden en bekenden, collega's en de aanwezige ILH groep.

 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.