Geen producten (0)

NN Marathon Rotterdam 2019

NN Marathon Rotterdam 2019

NN Marathon Rotterdam

Afgelopen zaterdag en zondag was het marathon weekend in Rotterdam. Op zaterdag zijn  we eerst naar de kapper geweest, dan staan we er de komende tijd weer knap op. Hardlopen met een hele grijze streep uitgroei in je haar, kan natuurlijk niet. Het ziet er nu weer netjes uit.

Na de kapper zijn we meteen doorgereden richting Rijswijk waar we een kamer in het Winston Churchill hotel geboekt hadden, ideaal hotel op een paar 100 meter van het station. Spullen naar de kamer gebracht en richting Rotterdam met de trein. Konden we meteen uitzoeken hoe vroeg we de volgende ochtend de trein moesten nemen om tijdig in Rotterdam en bij de start te zijn.

Aangekomen in Rotterdam Blaak, gezellig door de stad richting de Expo geslenterd om mijn startnummer op te halen. Nadat ik mijn startnummer bemachtigd had over de Expo gelopen en op de muur met namen van deelnemers natuurlijk mijn eigen naam gezocht. Altijd leuk om te doen én natuurlijk net zolang gezocht tot ik mezelf gevonden had.

zoekplaatje

Na ons Expo bezoek hadden we afgesproken om met onze dochter Laura wat te drinken bij Dudok. Gezellig even bijgepraat en afgesproken dat we elkaar de volgende ochtend, in ieder geval ergens na de run nog zouden treffen. 

Aansluitend zijn we terug gegaan naar het hotel waar we lekker gegeten hebben en op tijd zijn gaan slapen. De volgende ochtend zou de wekker al vroeg af gaan.

Op zondagochtend na een lekkere douche richting ontbijt gegaan. Veel koffie, een paar broodjes en wat fruit genuttigd, een flesje water meegenomen uit minibar voor onderweg en op naar het station om naar Rotterdam te gaan.

Heel nerveus ben ik deze keer niet, slechts een beetje gezonde spanning. In Rotterdam Blaak nog even bij Douwe Egberts een kop koffie gehaald en het toilet bezocht alvorens ik het startvak op gezocht heb. 

Ik mocht starten in wave twee, bij het startvak aangekomen, bleek deze propvol te staan. We moesten met een grote groep deelnemers wachten tot wave één vertrokken was en het eerste deel van onze wave richting de start kon lopen, daardoor ontstond er voldoende ruimte aan de achterzijde van het vak en konden wij ook het startvak in en richting de start bewegen.

klaar om mijn startvak in te gaan

Bij de start stond mijn dochter Laura, met haar aanmoediging vertrok ik voor mijn kwart marathon. Vanaf het eerste moment liep ik lekker, mooi steady, grote maar rustige passen, rond de 6 minuten per km. Sneller ging niet want er liepen zo ontzettend veel mensen om me heen dat er weinig ruimte was om je eigen tempo te bepalen. Geen probleem, lekker aanpikken bij iemand die een prettig tempo liep en rustig doorbikkelen.

Voor ik het wist gingen we de bocht om naar de Kralingse plas. Mijn favoriete stuk, waar je een lekker fietspad van betonplaten hebt. Ria Lasker had me een tip gegeven om mijn paslengte te oefenen op een pad met betonplaten. Kwam dat even lekker uit, heerlijk gaan spelen, op elke betonplaat twee stappen, rechts, links, rechts, links. Dat ging fijn, een mooi ritme had ik te pakken. Even genieten van het prachtige uitzicht op Rotterdam over de plas heen en door richting de waterpost. 

Ik had mijn eigen water mee om zo nu en dan onderweg een slokje te kunnen nemen en niet afhankelijk te zijn van de waterposten, van te voren was immers al duidelijk dat het warm zou zijn onderweg. Bij de waterpost toch een snelle slok genomen en de rest van het bekertje over me heen gegoten en weer door. 

Nog een stukje fietspad en rechtsaf richting het stuk waar de fotografen staan. Tot nog toe had ik alleen fotografen zien staan met hun toestel naar beneden, jammer, ik vind het altijd leuk om de foto's te kopen omdat ze vaak een mooie kwaliteit hebben.

Lekker doorgelopen, genoten van al het publiek langs de route en de veelvuldige muzikale opluistering. In de verte zag ik de kubuswoningen al opdoemen, dan is het nog maar een klein stukje. Langs Robin Pillekers van Ik Loop Hard, die altijd vlakbij het 10km punt staat, even een high five en weer verder. Aan de rechter zijde zag ik John en Monique staan, die mij ook nog net op de valreep zagen. John had mij een massage in het vooruitzicht gesteld, daar ging ik hem zeker aan houden, die massage had ik inmiddels wel verdiend......

Nog een klein stukje en dan zou ik de finish moeten zien. Met Koos had ik afgesproken dat hij aan de rechterkant zou staan, maar waar ik keek, hem zag ik niet. Daar was de finish, nog even flink aanzetten voor een sprintje. Vlak voor de finish zie ik mijn dochter Laura staan juichen, helemaal blij dat ik een bekend gezicht zie kan ik nog net een beetje bijgeven om over de finish te gaan. Dan zit het er al weer op, het zwaarste stukje begint dan voor mij. Met mijn claustrofobische trekje moet ik dan door een enorme massa mensen om via de medailles, langs de flesjes AA, bananen en appels richting de vrijheid en de ruimte te slenteren.

drukt alom

Nog even mijn medaille laten graveren, ik heb tenslotte een mooie tijd gelopen. In 1:07:51 uur kwam ik over de finish, niet mijn snelste tijd maar ik ben er dik tevreden mee. 

Samen met Koos naar de ruimte van Ik Loop Hard gegaan waar ik lekker heb kunnen douchen. Daarna heb ik een heerlijke massage van John gekregen, de kuiten weer lekker soepel. John masseerde voor het goede doel KIKA, twee vliegen in een klap dus.

Na de verkwikkende massage zijn we eerst even iets gaan drinken met Laura en daarna wat gaan eten. Vervolgens hebben we een poos staan kijken naar het finishen van de marathon lopers. Zo gaaf om te zien, ik wordt er altijd een beetje emotioneel van. De prestatie van deze mensen is zo enorm, en zo ver buiten mijn bereik, je voelt gewoon bijna hun pijn tijdens de laatste meters. Als dan ook nog al het publiek meezingt met Lee Towers "You'll never walk alone" dan krijg je toch kippevel. wat een feest is dat, elk jaar weer.

Na een poosje waren alle ons bekende lopers binnen en zijn wij richting Rijswijk vertrokken. Daar hebben we de auto opgehaald en zijn naar Gouda gegaan waar we Doortje opgehaald hebben bij Carla.

Wat hebben we weer een heerlijk weekend gehad. 

Rotterdam wat was je mooi en wederom warm, complimenten voor de organisatie en de vele vrijwilligers maar ook zeker dank aan het geweldige publiek langs de hele route.

Volgend jaar ben ik weer van de partij, hopelijk hebben ze dan een halve marathon in Rotterdam, dat zou wel een mooie nieuwe uitdaging zijn.

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.