Geen producten (0)

Nacht van Groningen (5km)

Nacht van Groningen (5km)

Nacht van Groningen

Ondanks dat ik met mezelf afgesproken had dat ik niet meer in Groningen ga lopen, i.v.m. de lastige kinderkopjes die in veel straten liggen, kon ik het toch weer een keer niet laten.

In 2016 deed ik voor het laatst mee met deze run. Op de Hoge der A ging het toen mis op de kinderkopjes, daar zwikte ik door mijn enkel en daar heb ik maanden lang last van gehad. 

Op vrijdag 1 maart begon het echter toch even te kriebelen, een loopje zo lekker dicht bij huis, dat kon ik toch niet aan mijn neus voorbij laten gaan.....

Toch maar de stoute (hardloop)schoenen aangetrokken en me ingeschreven voor de 5km. Fijne afstand op dit moment omdat ik 's ochtends mijn eerste training voor de Roparun (Team 61 - Martini Ziekenhuis) gepland had staan. Twee keer op een dag hardlopen is voor mij normaliter een no go maar met het oog op de Roparun wel een mooie testcase.

Een deel van Roparun Team 61

's ochtends flink mijn best gedaan tijdens de Ropa training. Na 4 km reed de auto al een lekke band, even een onbedoelde pauze. De begeleiding had de band gelukkig snel gewisseld en omdat we toch lekker dicht bij het Ziekenhuis waren werd snel van auto gewisseld en konden we weer door. Net tijdens mijn loopbeurt. Deze etappe vond ik het zwaarst. Toen we net gestart waren, werden we i.v.m. de lekke band teruggeroepen. Op het moment dat we door konden waren de spieren best koud. Gelukkig kon ik na 1 km aftikken en opwarmen.

Na 20 km zat onze training erop. Na nog even een gezamelijke kop koffie in het ziekenhuis ben ik naar huis gegaan. Lekker douchen en even rustig aan gedaan omdat ik 's avonds weer moest lopen.

Om 19.00 uur zijn we richting Groningen gegaan, auto geparkeerd in de parkeergarage aan het Boterdiep en samen richting de Ossenmarkt gelopen. Meteen mijn startnummer opgehaald en daarna de eerste de beste kroeg ingedoken waar het lekker warm was. De temperatuur was al weer flink gedaald. De afgelopen weken was het steeds lekker weer geweest maar uitgerekend vandaag was daar weinig meer van te merken. 

Heerlijk aan de warme thee en nog fijn even naar een schoon toilet voordat ik naar het startvak moest. 

Om 10 voor 8 ben ik in het startvak gaan staan waar het al erg druk was. Helemaal achteraan starten voelt voor mij niet fijn, dus langzaam ben in wat naar voren geschoven totdat ik wat meer voor in het startvak stond. Daar zag ik Sylvia staan, na even babbelen over mijn toch wel aanwezige spierpijn van de ochtendtraining, was het startschot al daar.

Vanaf het allereerste begin liep ik lekker, mijn ademhaling onder controle. Na de eerste bocht kwamen we in een wat duister straatje waar ik palen aan de kant van de weg zag staan en er zaten een soort van drempels in de weg. Dat werd dus goed oppassen. In mijn ooghoek zag ik een jonge man inhalen, hij zag helaas een paaltje over het hoofd en werd gelanceerd (ik hoop dat hij zijn weg heeft kunnen vervolgen). Omdat er voldoende omstanders waren ben ik doorgelopen.

Al snel kwamen we aan in het Noorderplantsoen, ook weer lekker donker maar hier waren geen obstakels en kon ik lekker doorlopen, beetje vals plat zo nu en dan maar niet storend. Hier en daar stonden wat plukjes toeschouwers, dapper hoor ondanks de kou.

Na 4 km begon het voor mij spannend te worden, veelal kon ik langs de kinderkopjes lopen maar hier en daar moest ik er toch echt overheen, op die stukken heb ik tijd verloren en was het of ik op eieren liep. Dat blijft voor mij echt wel een dingetje.

Ruim 500 mtr voor de finish was het deel kinderkopjes voorbij en kon ik weer gas geven. Net voor de finish zag ik Koos staan, voor mij het teken dat ik er nu toch echt bijna ben. Nog even aangezet naar de finish. In een voor mij prima tijd van 00:31:37 kwam ik over de finish. Dik tevreden met mijn tijd. 

uitslag

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.