Geen producten (0)

Leekster Lente Loop

Leekster Lente Loop

32e Leekster Lente Loop

 

Afgelopen zaterdag hebben we de 10km van de Leekster Lente Loop gelopen. Van te voren hadden we al bij de organisatie geïnformeerd of we flyers mochten uitdelen. 

Onze vorige flyers vonden we niet meer geschikt en vorige week hebben we, met een beetje hulp, een nieuwe flyer ontworpen. We vinden ze zelf heel mooi geworden.

nieuwe flyer Running Mood

Met het oog op mijn deelname aan de RopaRun dit jaar had ik de wens geuit om de 10km binnen het uur te lopen, dit is nog nooit gelukt. Mijn PR stamt uit 2016, toen liep ik tijdens de 10km Nacht van Groningen 1:02:17, in 2017 liep ik nog een keer, met haas Johan Amsen, 1:02:19 maar sneller wilde maar niet lukken.

Ria Lasker had me aangeboden om als haas te fungeren, zij kon er in ieder geval voor zorgen dat ik niet te hard van stapel zou lopen en me binnen een paar km zou opblazen. 

De afgelopen weken kampte ik echter met een beetje hyperventilatie achtige klachten tijdens het lopen. Het lijkt er op dat ik de druk te ver opvoer voor mezelf, met als gevolg dat het juist niet wil met de snelheid, terwijl mijn benen juist wel goed voelen en kracht genoeg hebben. Heel bijzonder.

Op tijd zijn we, voorzien van de nieuwe flyers, naar Leek vertrokken. Auto vlakbij Nienoord geparkeerd en richting het Koetshuis gelopen. Onderweg kwamen we de deelnemers van de 5km al tegen. Hier en daar klonk een groet en zagen we een aantal ons bekende deelnemers die we nog snel succes konden wensen.

Bij het Koetshuis op Nienoord aangekomen was het al lekker druk met deelnemers aan de 10km en de halve marathon. Ria en Iwan bleken 's ochtend bedacht te hebben dat zij de halve marathon gingen lopen en ook Ria Lasker was al aanwezig. Snel het startnummer halen, warme kleding uit, nog even afwateren en richting de start. Richting de start samen ingelopen en toen het startvak in, wachten op de start. Stiekem toch nerveus.

Ik had me voorgenomen om te lopen met oortjes en muziek, zodat ik mijn eigen gehijg minder zou horen. Alles aan en om maar tijdens het inlopen voelde ik al dat mijn flipbelt, die door mijn afvallen te ruim zit, omhoog kroop, dus uiteindelijk toch oortjes uitgedaan en flipbelt aan Koos gegeven, irritatie onderweg kon ik niet gebruiken.

Toen het startschot klonk gingen we lekker rustig van start, net na de start zag ik Joris, van ons RopaRun team staan, nog even gezwaaid en door. De eerste km ging lekker, Ria naast mij en Ria en Iwan achter me. Tot zover ging het best lekker. Ook de tweede km ging over een onverhard deel, daar liepen we nog steeds lekker, mijn ademhaling ging nog prima, iets zwaar maar onder controle. 

Op ongeveer 2km

Na 2,5km begon ik het warm te krijgen en kreeg ik het iets benauwd, balen als een stekker en even het tempo een tikje terug genomen. Ademhaling weer enigszins onder controle en weer door. Tegen de 5km kregen we gelukkig een waterpost, even iets gedronken en weer door. De volgende km ging weer redelijk. Ria had een dame in een mooie gele outfit op het oog, die we zouden trachten in te halen. Op ongeveer 8 km kwamen we even voorbij deze dame (die overigens mooi gelijkmatig liep en zelfs tijd had voor huppeltjes ter hoogte van elke fotograaf), helaas was dit van korte duur, want daar ging mijn ademhaling weer. 

Snelheid weer een tikkie terug, balen als een stekker. Toch doorgelopen, net voor de 9 km een paar stappen gewandeld, het ging echt niet meer, dacht ik. Ria wees me meteen op een fotograaf, dat wil je niet dus hup weer hardlopen. Achter een man aan met een rood shirt, die moesten we volgens Ria toch nog kunnen hebben. Net voor we Leek in liepen hadden we het rode shirt ingehaald. Op naar de finisch, nog 300 meter werd er geroepen, dat moest kunnen dus. Op mijn horloge had ik het uur nog niet gehaald, richting finish kon ik er nog een klein sprintje uitpersen. Op de klok zag ik 1:01:iets staan, zelf heb ik op 1:00:28 afgeklokt. 

Net voor de finish, let op de man in rode shirt

Dik tevreden, sowieso een PR. Wel balen dat mijn ademhaling weer op de hobbel was geslagen. Wat had er met een goede ademhaling in gezeten? Officiele tijd was 1:01:43, inderdaad een mooie PR. Ik weet waar ik de komende tijd aan moet werken, minder stressen en meer genieten. Dan moet het goed komen. 

Na afloop van de run een mooi tegeltje gekregen (helaas in Leek geen medaille) en nog even samen met een aantal lopers, die we via "Ik Loop Hard" hebben leren kennen, op de foto, allemaal prima gelopen en genoten van het super mooie weer. 

Groepje ILH

Na de run met Ria terug gelopen naar het Koetshuis, omgekleed en een kop koffie gedronken en toen nog even gekeken bij de prijs uitrijking van de halve marathon. Samen met Koos nog een poosje gewacht op de finisch van Ria en Iwan, snel een aantal mooie foto's van hen gemaakt en toen door naar de parkeerplaats om de laatste flyers nog onder een aantal ruitewissers te steken. 

Hier en daar nog een praatje gemaakt met de lopers die net terugkeerden naar hun auto's. Vele keken naar de flyer en constateerden dat ze mij hadden zien lopen. Leuk om te horen dat ze het logo en mijn kleding herkend hadden. 

Het was wederom een goed georganiseerde run. Onze complimenten voor de vele vrijwilligers die dit evenement wederom mogelijk maakten. 

Mijn held van de dag is echter Ria Lasker, zij heeft mij constant kunnen oppeppen en motiveren om toch door te lopen en door te zetten. Ik heb me, ondanks al mijn ongemak, geen moment opgelaten gevoeld. Bedankt voor al je hulp, tips maar vooral geduld. 

4 Reacties

lisanne
24 March 2019 om 22:10
1
gefeliciteerd met je PR! Super goed gedaan!????????????‍♀️. leuke foto's. Je straalt.
admin
26 March 2019 om 19:50
1.1
Dank je wel Lisanne, ondanks alles heb ik best aardig gelopen en de eerste km's gingen oprecht lekker.
Ria Lasker
25 March 2019 om 07:38
2
Pracht blog en heb het met liefde gedaan. Op naar een volgende keer voor een nieuwe, betere poging. ????
admin
26 March 2019 om 19:52
3
Dank je wel Ria, we gaan het wat mij betreft zeker nog een keer proberen, eerst ga ik echter aan de verbeterpunten werken. Vanavond heerlijk gelopen en gespeeld met de betonnen platen onderweg. We houden contact.

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.