Geen producten (0)

De Groene 4 Mijl Groningen

De Groene 4 Mijl Groningen

De Groene 4 Mijl

 

Vrijdag ontving ik een bericht van Koos met de mededeling dat hij een verrassing voor mij had. Nou ben ik dol op verrassingen dus ik was bij voorbaat al blij.

Koos had van Bertus Rossing een startnummer gekregen voor de Groene 4 Mijl. Bertus heeft een kuitblessure en ging hem zelf niet lopen, of ik het leuk zou vinden om te lopen. Nou, ik wel, kom maar over met dat startnummer. Fijn vooruitzicht.

Deze loop stond al een paar jaar op mijn lijstje maar op een of andere manier lijk ik altijd net te laat te zijn voor het inschrijven en heb hem dus nog niet eerder gelopen. De voorgaande versies veel foto's van anderen gezien waarbij ze door de modder ploegen en nat en vies over de finish komen, dus ik had maar vast mijn oude schoenen aangedaan.

Om 12.50 uur zou ik moeten starten en rond 12.00 uur hebben we de auto in de buurt van de "Onlanderij" waar het startpunt was, geparkeerd. Het was al een drukte van belang. Alvast even gekeken waar de start was en vooral ook, waar de finish was. Heel mooi om te zien dat we zouden finishen vlak voor de koeienstal, de enige plek waar het lekker warm was, door de vele koeien die daar stonden. 

Dikke jas uitgedaan en klaar gemaakt voor de start. Omdat het vandaag goed koud was had ik eindelijk een goede gelegenheid om de Craft Warm Comfort Neck Warmer en de Craft Warm Comfort Hat Fantasy uit te proberen.

Klaar voor de start, lekker warm en onder de naam

Daar was het tot nog toe steeds te warm voor. Voor de start was het erg koud, in het startvak ward gezamenlijk opgewarmd. Gelukkig konden we snel starten en vanaf dat moment heb ik het gelukkig niet meer koud gehad. 

De eerste paar kilometers gingen over een zandpad, gelukkig is het de afgelopen dagen flink koud geweest en was er geen sprake van modder. De bevroren graspollen maakten het voor mijn enkel wel wat zwaarder lopen maar de ondergrond was door de vorst lekker stevig en ik kon lekker door lopen. Echt genieten van de natuur om me heen.

Genieten van het uitzicht in de Onlanden

Na 3,5 km was er een waterpost waar ik het bekertje water heb gedronken. Het lopen ging heerlijk maar er zit met dit weer wel heel veel zuurstof in de lucht. Na het drinken weer lekker doorgelopen. Vanaf dat moment ben ik een interval in gaan bouwen, 100 mtr versnellen en de volgende 100 mtr langzamer lopen, dat het ik een aantal km volgehouden. Prima training, daar deze run in plaats van mijn training kwam, het aangename maar met het onaangename verenigen. 

Voor ik het wist was de finish al in zicht en daar stond Koos ook al op me te wachten, altijd fijn om hem te zien, dan ben ik er bijna. Nog even de bocht om, nog een stukje door het gras met bevroren pollen en daar stonden de dames al met de medailles en het muntje voor de warme chocolademelk. Wat een fijn vooruitzicht. 

Gefinished tussen de koeien, voor alles is een eerste keer

Door de koeienstal, waar water en bananen uitgereikt werden en door naar de warme chocolademelk. Wat een verwennerij na deze mooie loop. Deze run is zeker voor herhaling vatbaar. 

De nekwarmer en muts zijn mij goed bevallen, lekker zacht en warm maar het materiaal voert het zweet goed af. Ik heb ook nekwarmers van andere merken maar die doe ik na een paar kilometer af omdat ik het daarmee te warm krijg, daar heb ik bij deze nekwarmer geen last van gehad. Het materiaal ventileert goed maar houdt wel warm genoeg. Kortom, deze ga ik zeker vaker dragen. De nekwarmer is op verschillende manieren te dragen, altijd handig. 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.