Geen producten (0)

Halve Marathon Eindhoven, warm, warmer, warmst

Halve Marathon Eindhoven, warm, warmer, warmst

Halve Marathon Eindhoven

 

Zondag 14 oktober was het Marathon weekend in Eindhoven. Ondanks dat op de zelfde dag de 4 Mijl Groningen gelopen werd, heb ik gekozen voor de halve marathon in Eindhoven. 54 jaar geleden ben ik geboren in Eindhoven, de familie van mijn moeder komt er vandaan en woont er grotendeels nog steeds. Tijd om terug te keren naar mijn roots.

Op zaterdag zijn we naar mijn vriendin Liesbeth in Kaatsheuvel gegaan waar we gezellig bij gepraat hebben en waar ik me in alle rust kon voorbereiden op mijn halve marathon, mijn derde. 

De weersvoorspelling beloofde niet veel goeds, hoge temperaturen en volop zon. Niet mijn weer. Had me juist in deze periode van het jaar ingeschreven voor een halve marathon in de hoop dat het weer gunstiger (lees koel) zou zijn, wie verwacht deze temperaturen rond half oktober? Ik niet in ieder geval.

Van te voren had ik al met mijn vriendin Anouk afgesproken om samen te gaan lopen. Zij was de afgelopen maanden geblesseerd en het was lang de vraag of zij überhaupt de halve zou kunnen lopen. Gelukkig was Anouk op tijd hersteld en was haar conditie op peil zodat zij met mij mee kon lopen. Dit gaf mij vertrouwen dat het, ondanks de warmte, goed zou komen.

Op zondag zijn we op tijd richting Eindhoven vertrokken, de auto geparkeerd bij station Best en verder met de trein. Op de Facebook groep van "Ik Loop Hard" was De Beurs als verzamelpunt afgesproken. Daar was het al flink druk maar nog genoeg plek om me rustig voor te bereiden. 

Om 12.45 uur werd een groepsfoto gemaakt van de aanwezige ILH-lopers voor op de Facebook pagina van Ik Loop Hard en daarna samen met Anouk richting de start gelopen. 

Op mijn startnummer stond vak G aangegeven en op die van Anouk stond vak F. Samen zijn we in startvak F gaan staan, zo konden we net iets eerder starten. Het was flink warm in de startvakken en er was weinig schaduw te vinden. Iets later dan 13.45 konden we van start.

Van te voren had ik aangegeven dat ik graag rond 2:45:00 wilde lopen en dat ik dan dik tevreden zou zijn. In Egmond had ik 2:53:40 gelopen waarbij ik de laatste 5 km veel had gewandeld door veel kramp in mijn voeten. De eerste 4 km liepen we keurig rond de 6,30 min/km in een rustig tempo en met een goed gevoel, toen sloeg bij mij de warmte toe en was ik opeens erg aan water toe. Bij de eerste waterpost maakte ik de fout om een stuk banaan te eten. Die viel vrij snel verkeerd. Note to myself "geen bananen eten onderweg!" We hebben onmiddellijk het tempo gematigd en waar ik het zwaarder kreeg, ging het Anouk steeds makkelijker af. 

Zij vermaakte onderweg het publiek en maakte een babbeltje met deze en gene. Voor mij erg prettige afleiding waardoor ik rustig maar gestaag door kon lopen. Elke waterpost werd aangedaan om sportdrank en water te drinken, sponzen nat te maken en een partje sinaasappel te eten. Zo hebben we 8 verzorgingsposten aangedaan elke keer even rustig wandelend zodat onze hartslag even kon dalen en onze vochtbalans weer op peil kon komen. 

Anouk maakte er een sport van om mij te blijven motiveren en ik bleef braaf doorlopen. Wandelen was toch echt mijn eer te na, ook al zagen we het veel om ons heen en eerlijk is eerlijk, als ik alleen was geweest had ik het mogelijk ook gedaan. Het werd steeds zwaarder, sommige lopers bleven we keer op keer inhalen waarop zij ons ten tijde van een verzorgingspost weer inhaalden. Soort van stuivertje wisselen wat een band schepte onderweg. We hadden het immers allemaal even zwaar. 

Onderweg zagen we geregeld lopers die in de problemen waren gekomen, die onder een folie deken lagen en verzorgd werden door de EHBO of erger nog, zij die lagen te wachten op een ambulance. Altijd akelig om te zien. Hopelijk gaat het al deze lopers inmiddels weer goed.

Wij liepen ondertussen lekker verder. Anouk al babbelend, grappend en grollend met het publiek en ik in stilte naast haar, trachtend het tempo vast te houden. Hier en daar genietend van een beetje schaduw en zo nu en dan een lekker zuchtje wind. 

Na de Herdgang (lekker schaduwrijk) waar een aantal dames een stukje opvoerden met petjes en hoedjes (heel grappig en wat een energie), liepen we na een saai stukje, langs het PSV Stadion, de club van Anouk. Zij stopte even om een mooie selfie te nemen maar ik hobbelde rustig door. Anouk zou mij snel weer inhalen. Daarna werd het opeens druk. Stratumseind, wat een drukte, wat een enthousiaste menigte. We werden volop aangemoedigd, de straat stond overvol. Er was nog maar een smal stukje over voor ons om te lopen, ik vond die enorme menigte heel overweldigend maar ben toch rustig doorgelopen. Denkend aan mijn opa die daar ooit schoenen heeft gemaakt.

Twee km voor de finisch zag ik opeens Koos in het publiek staan, blij om hem te zien en bijna in tranen omdat ik zo kapot was. Heb hem snel een kus gegeven, Doortje een aai over haar bol en weer doorgelopen. We hoefden gelukkig nog maar een klein stukje. Bijna een km voor de finisch ontwaarde ik de door mij aangeleverde tekst op één van de vlaggen die door de hele stad opgehangen waren. Zo gaaf om deze te ontdekken. 

De laatste km was zwaar, maar zo fijn om over de finish te lopen met een smile van oor tot oor, ik had het volbracht en met een PR, welliswaar met dank aan Anouk.

Naderhand meteen onze medaille laten graferen, eindtijd 2:47:07, zelf had ik op 2:45:25 afgeklokt maar dat mag de pret niet drukken. Dik tevreden met mijn eindtijd. Na een verkwikkende douche zijn we weer richting Best vertrokken en daarna huiswaarts gekeerd.

Nu even een paar dagen rust en dan doortrainen voor de 7 Heuvelenloop in Nijmegen (15 km). Daar kan ik me enorm op verheugen. Hopelijk is het dan niet weer warm.

Met dank aan Liesbeth en Johan voor de fantastische slaapplek, Anouk voor de super begeleiding, dank aan alle vrijwilligers in Eindhoven voor de super verzorging onderweg, wat waren jullie lief en vol aanmoedigingen voor alle lopers, chapeau. 

 

 

2 Reacties

Elise
16 October 2018 om 20:09
1
Wat een geweldig knappe prestatie zeg! Petje af!
admin
16 October 2018 om 20:17
1.1
Bedankt voor je reactie Elise. Het was, ondanks de warmte, zeer de inspanning waard.

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.