Geen producten (0)

Vestingloop Willemstad

Vestingloop Willemstad

Vestingloop Willemstad

 

Afgelopen zondag vond de Vestingloop in Willemstad plaats. 

1km, 2km kids- en jeugdloop, 5km, 10km, halve marathon en een 10km wandeltocht.

In verband met de slechte weersvoorspelling hebben we op vrijdag, in overleg met de organisatie, besloten om niet met Running Mood en al onze waren naar Willemstad te gaan. Het risico op schade is te groot. Ondanks dat we op het laatste moment nog een mooie partytent aangeschaft hebben en alles al was ingepakt, volgens ons het enige juiste besluit. 

Koos en ik zijn toch naar Willemstad vertrokken op zaterdag, het hotel was immers al geboekt en ik had met ingeschreven voor de 5km run. Toen het besluit gevallen was om niet met Running Mood te gaan, heb ik onmiddelijk mijn run over laten zetten naar 10km. Er moet immers toch een lange duurloop gelopen worden in mijn aanloop naar de halve marathon in Eindhoven die op 14 oktober a.s. op het programma staat.

Zaterdag hadden we een fijn hotel geboekt in Numansdorp, het Boutique hotel Opus One. Nette kamers, van alle gemakken voorzien, vriendelijke mensen en oh wat een super ontbijt. 

Op zondagochtend vertrekken we na ons uitgebreide ontbijt richting Willemstad. Omdat de verwachting koud is heb ik dit keer een capri skirt meegenomen, bang voor koude beenspieren. Het weer is al flink slecht. Om 13.30 uur start de halve marathon en om 13.40 uur zal de 10km van start gaan. Het regent ondertussen pijpestelen en het vooruitzicht is ronduit slecht. Dat mag de pret echter niet drukken. In restaurant Bellevue is het gezellig, veel lopers die wachten tot ze richting start kunnen. Zorgen dat we nog even droog en warm blijven. Iedereen ziet de bui al hangen, letterlijk en figuurlijk. We knopen hier en daar een praatje aan en delen een paar visitekaartjes uit. 

Dan is het zover, we moeten richting de vuurtoren waar de start is. Regencape over me heen en al vast in het startvak. Tijdens het aftellen snel mijn regencape uit en dan is het zover. De start gaat lekker maar al snel merk ik dat er erg veel zuurstof in de lucht zit. Daar moet ik even aan wennen. Ondertussen loop ik lekker door. In tegenstelling tot voorgaande jaren, is er weinig publiek langs de kant, dat mag de pret echter niet lukken. Onderweg probeer ik mezelf af te leiden door mijn omgeving in me op te nemen en te kijken wat iedereen zoal draagt. Altijd praktisch. 

Op 6km krijgen we een splitsing, de halve marathon gaat rechtsaf en de 10km mag linksaf slaan richting de vesting. Zodra we de vesting inlopen is het nog maar 3km. Dan begint voor mij het aftellen. Bovenlangs over wallen waar we de hele ster afleggen, daarna een stuk door de bebouwing en onderlangs de vestingwal en dan richting finish. De laatste km loop ik samen op met een jonge dame, zij is al een paar keer gaan wandelen maar laat zich nu niet meer kennen en gaat het zeker niet tegen mij afleggen, gelijk heeft ze. 

De finish is op de benedenkade. Dit jaar maar weinig publiek die ons de laatste meters aanmoedigen. Net voor ik arriveer, stuift de winnaar van de halve marathon voorbij. Respect, die heeft een hoog tempo gehad. Blij dat ik er ben, neem ik, totaal doorweekt, mijn medaille en bidon met water in ontvangst en zoek Koos. Regelrecht naar de massage tent. Het is daar gelukkig erg rustig, door het slechte weer. Nagenoeg onmiddelijk kan ik, drijfnat, gaan liggen en worden mijn ijskoude spieren weer lekker warm gekneed. Koos laat ondertussen mijn medaille graveren en daar staat wel een hele snelle tijd op, 55.35 over 10km. Dat kan niet juist zijn, ik laat het maar even gaan. Dat gaan we later wel uitzoeken.

Tot mijn grote verrassing is de dochter van Koos komen kijken en na de weldadige massage trek is snel droge kleren aan en gaan we lekker lunchen bij restaurant Bellevue. Langzaam maar zeker word ik weer een beetje warm en voor we het weten is het al weer tijd om terug te keren naar Groningen. 

Bij de auto aangekomen blijk ik mijn mooie Vestingloop bidon vergeten te zijn in het invalide toilet van Bellevue, toch best jammer. 

Gisteren heb ik contact gezocht met de organisatie met het verzoek mijn tijd te checken en te corrigeren. Zelf had ik op 1.05 afgeklokt, nog steeds een prima tijd voor mijn doen. Gisterenavond heeft men mijn tijd aangepast, dit lijkt mij realistischer. Mijn finish was in 1:04:47, weer een stukje sneller dan in Lauwersoog. Van de 185 vrouwen was ik als 132e binnen. Dik tevreden met mijn resultaat. 2 jaar geleden liep ik dezelfde afstand in Willemstad in 1:09:52. Mooie verbetering.

De Vestingloop in Willemstad blijft een mooie loop, de routes zijn afwisselend en de organisatie klopt altijd als een bus. Dank aan alle betrokkenen, vooral de vrijwilligers.

Wij gaan hier zeker nog eens terugkomen.

 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.