Geen producten (0)

CZ Tilburg Ten Miles

CZ Tilburg Ten Miles

CZ Tilburg Ten Miles

 

Ooit, in 1970 verhuisde ons gezin van Tilburg naar Roden (in Drenthe). Vreselijk vond ik dat toen. Mijn vertrouwde omgeving, mijn vriendin Liesbeth, mijn school, alles lieten we achter om aan de andere kant van het land opnieuw te beginnen. 6 jaar, bijna 7 en toch weet ik het nog goed. 

Door de jaren heen ben ik veel in Tilburg geweest, hele vakanties bracht ik door bij mijn hartsvriendin Liesbeth, het lukte ons contact te houden.

Dit jaar zijn we 50 jaar vriendinnen, mooi excuus om een leuke loop uit te zoeken in de stad die mij na aan het hart ligt, ondanks dat ik hem amper ken. Het werd de CZ Tilburg Ten Miles. De afstand had ik al eens gelopen tijdens de Dam tot Damloop en de verhalen over deze loop waren goed. Mooie route, fantastisch publiek. 

Mijn aanloop naar deze run werd door het warme weer van de afgelopen maanden best lastig. Lange duurlopen moest ik maken en dat wilde niet echt lukken. Ik kwam max. tot een km of 10 en dat zou met mijn spieren niet voldoende zijn, dus toen het even afkoelde meteen gas gegeven en elke zondag een km erbij geplust met 15km als hoogste aantal. Dat moest gaan lukken.

Zaterdag onderweg gegaan richting Tilburg, via Kaatsheuvel om Liesbeth en haar nieuwbakken man Johan te bezoeken. Onderweg nog even gecheckt waar de start en finish de volgende dag gepland waren, want wij laten niets aan het toeval over en willen op de dag van de run het stresslevel zo laag mogelijk houden.

Na een gezellige avond bij Liesbeth en Johan en een rustig nachtje in het hotel in Tilburg, zijn we de volgende ochtend, na een stevig ontbijt, met de trein naar het centrum gegaan. Daar was het al gezellig druk, het programma met de kidsrun, de Ladiesrun en de 10km waren al deels afgewerkt of onderweg. 

We hebben vervolgens een rustig plekje gezocht op het terrein van Volkstheater De Boemel. Beetje drinken, beetje eten en vooral genieten van alle leven om ons heen. Gezelligheid alom. Langzaam aan begon bij mij de spanning wel wat op te lopen. Hier en daar nog een bekende begroet en toen, na een laatste plas, richting het startvak gegaan. Wat gerekt en gestrekt en vooral getracht rustig te zijn en mijn zenuwen te bedwingen. 

Liesbeth kwam vlak voor de start nog even moed inspreken, afgesproken aan welke kant zij bij de finish zouden staan zodat ik aan de goede kant kon lopen om hen tijdig te spotten en daar was de start ook al.

Veel te snel gestart, dus tikkie terug genomen. Met zwaar verzuurde benen ging ik het immers geen 16.1 km volhouden. Tempo iets omlaag en rustiger lopen, ademhaling laag houden en ene been voor het andere. Dat ging de eerste 10km prima. Elke waterpost netjes aangedaan, rustig wandelen, een bekertje water naar binnen gieten en het andere in mijn flesje gieten voor de volgende etappe. Winegum in mijn mond, sponzen onder mijn BH bandjes en weer door. 

Wat een feestje onderweg, dweilorkesten, veel publiek langs de route, veen aanmoedigingen met mijn naam en al die toch best heel lang en soms lastig is. Wat voelde het goed, ook al ging ik niet snel. Door de warmte lag mijn tempo behoorlijk lager dan wanneer het frisser is. Maar goed ik ging best lekker.

Op 12km trok een vrouw in het publiek mijn aandacht, dacht in een flits "wat doet die nou", stond Liesbeth mij daar aan te moedigen. Snel rondgekeken in de hoop ook Koos te zien en ja hoor, zelfs die was het gelukt om naar het 12km punt te komen. Heerlijk, dat gaf een boost, die laatste 4km, die ging ik wel halen.

Rond de 14km kwam ik langs de Stadschouwburg, hey die kende ik. Toen ik 6 jaar was had ik daar met mijn balletles een uitvoering gehad "daar was ik een pinguin" bedacht ik mij. Top, een echt herkenningspunt. Nog een klein stukje, focus. 

Op de laatste km nog een aantal bogen, in mijn hoofd betekent een boog dat ik er ben, in Tilburg gaat die vlieger niet op en moest ik nog even doorbijten. Vlak voor de finish hoor ik Koos en Liesbeth roepen en ik kan het nog net binnen de 2 uur volbrengen, dat was mijn hoop vooraf én dat lukte. In 1:58:25 ben ik gefinished. Trots maar vooral ook blij dat ik er was. 

Wat heb ik genoten van de route, het publiek, de aanmoedigingen van Koos en Liesbeth. Tilburg, ik kom zeker nog een keer bij jullie lopen. Voor de organisatie mijn complimenten en dank voor de goede verzorging onderweg.

4 Reacties

John van Tilburg
05 September 2018 om 12:30
1
Met een grote glimlach je verhaal gelezen!! Gefeliciteerd met je prestatie. Leuk om zo je jarenlange vriendschap te vieren. Ikzelf heb er afgelopen ook zo van genoten!! Wat een top sfeer.
admin
05 September 2018 om 13:13
1.1
Bedankt voor je reactie John. Jij hebt echt super gelopen, 3e ben je geworden, toch? Gefeliciteerd.
Evelyne Salari
05 September 2018 om 13:15
2
Wat heb je de voorbereiding op en de run zelf leuk beschreven. Mijn loopmaatje en ik hebben hem op onze lijst voor volgend jaar gezet.
admin
15 September 2018 om 18:21
3
Deze run is zeer de moeite waard Evelyne. Mocht je een hotel nodig hebben, het Ibis aldaar is ons heel goed bevallen.

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.