Geen producten (0)

Morgen ga ik echt! Van verslaafd aan smoesjes tot hardloopjunk.

Morgen ga ik echt! Van verslaafd aan smoesjes tot hardloopjunk.

Morgen ga ik echt! Van verslaafd aan smoesjes tot hardloopjunk.

Denk je er over na om te starten met hardlopen, loop je al hard maar zit je nog vol vragen of heb je gewoon zin in een prettig te lezen, humoristisch boek m.b.t. hardlopen waarbij je regelmatig een moment van herkenning hebt en waar je zelfs hier en daar nog een wetenswaardigheid leest, dan is dit hét boek voor jou.

Titel: Morgen ga ik echt!
Marijke ten Cate en Corien Oranje

Gisterenavond, bij thuiskomst uit mijn werk, vond ik het bestelde boek in de brievenbus. Toch moest ik mijn nieuwsgierigheid bedwingen tot na mijn training met de loopgroep.

Na de training snel douchen en languit op de bank met mijn boek. Vanochtend was het helaas al uit. Het boek telt toch echt 158 pagina's. 

Het boek is prettig geschreven, gewoon in "Jip en Janneke taal" in plaats van een hoop hardloop vakjargon en hiermee voor iedere loper én lezer geschikt. Nagenoeg elk aspect van het hardlopen, inclusief hoe je met allerhande damesleed om gaat, wordt aangestipt. Toegelicht en door deskundigen, op een luchtige wijze, onderbouwd middels interviews. Commentaren van Facebook vrienden, zij vertellen hun eigen ervaringen/zienswijzen die mij erg doen denken aan een gemiddeld onderwerp in bijvoorbeeld de Facebook groep "Ik Loop Hard". De dames delen elk hun eigen ervaring/idee en je kunt je daar in herkennen (of niet).

Ik zelf betrapte me er vanaf de eerste bladzijde op dat ik regelmatig zat te grinniken, vooral omdat ik óf het beeld voor me zag (niet in de laatste plaats door de leuke tekeningen) óf omdat ik precies hetzelfde deed of dacht toen ik net begon met hardlopen (vele kilo's te zwaar).

Regelmatig dacht ik "dit boek had ik veel eerder moeten hebben", dan had ik een hoop "fouten" mogelijk niet gemaakt en mezelf behoorlijk wat blessureleed bespaard. 
Het boek bevat zelfs losmaak oefeningen (met link waar je de juiste uitvoering van de betreffende oefening kan vinden) en een aantal opbouwschema's. 

Een ontspannen, informerend, makkelijk te lezen boek over hardlopen. Veel humor, zelfspot, een aantal best serieuze verhalen en vooral heel veel leuke tekeningen van Marijke ten Cate. 

Dames, hopelijk zijn jullie bezig met een volgend boek, ik kan niet wachten. 

 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.